Jak již název napovídá, půjde o řízky, jen se obalují obráceně. Zkoušel někdo z vás tuto variantu klasických řízků? Nejenže výborně vypadají, ale jsou i plné chutí. Celý recept je o tom, že se nejdříve řízky obalíte ve strouhance a pak teprve ve vajíčku. Usmažíte a nakonec je dopečete v troubě s cibulkou a slaninou.
A co si budeme povídat, to jsou prostě řízky, které ohromí každého. Pokud se vám už klasické řízky omrzely, vyzkoušejte náš nový recept, se kterým překvapíte celou vaši rodinu.
4 porce |
30 minut |
1 hodina 15 minut |
Ingredience:
- 4 vepřové kotlety
- 1 cibule
- 4 plátky slaniny
- 2 vejce
- strouhanka
- olej
- česnek
- koření Čarodějka
Postup:
Vepřové kotlety omyjete ve studené vodě a usušíte papírovou utěrkou. Poté si oloupete a utřete česnek.
Maso naklepete, okořeníte Čarodějkou a potřete česnekem.
Připravíte si do misek strouhanku a vejce, která rozšleháte. Obalíte ve strouhance, poté ve vejcích.
Na pánvi rozpálíte olej a po obou stranách usmažíte 5minut.
Předehřejete si troubu na 200°C. Řízky naskládáte do pekáče, pokladete plátky slaniny a posypete na kolečka nakrájenou cibulí. Podlijete 250ml vody se lžící oleje.
Pečete odkryté doměkka cca 30minut.
Podávejte s bramborem čí bramborovou kaší.