Existuje tolik důvodů, proč milujeme v létě pěkně rozpálený gril. Přináší nám úžasné vzpomínky na minulá léta, kdy jsme strávili čas s rodinou, přáteli a sousedy. Není nic lepšího než si udělat cheeseburger hezky od začátku i s namletím hovězího masa a upečením domácích bulek.
Výsledek bude stát za to!!!
Připravili jsme recept na klasický cheeseburger, ale fantazii a chutím se meze nekladou :) Můžete vyměnit hovězí maso za krůtí, nebo udělat čistě vegetariánský burger. U dipů a omáček je tolik možností, že než je všechny vyzkoušíte, budete muset sníst hodně burgerů :)
Jakmile si připravíte tento osvědčený klasický recept na cheeseburger, už vás nikdy nenapadne přemýšlet, co si dnes dát dobrého k jídlu.
Nejlepší na tomto receptu je, že je univerzální. V chladnějších měsících (nebo pokud nechcete grilovat) můžete tyto cheeseburgery připravit také doma na sporáku.
Ať už je budete podávat k obědu či večeři, jsme si jisti, že vaši strávníci budou spokojeni.
Rozpalte gril!!!
8 porcí |
20 minut |
40 minut |
Ingredience:
- 8 ks domácích bulek
- 1 kg hovězího mletého masa (1 porce 125g)
- 16 ks plátků anglické slaniny
- 8 plátků sýru Čedar (případně eidam)
- 8 listů ledového salátu
- 4 ks rajčat
- koření - mletá masa, adžika a česnek granulovaný
- 2 ks cibule
- kečup
- hořčice
- olivový olej
Postup:
Hovězí maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a dejte do větší misky. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte k masu. Maso okořeňte směsí na mletá masa, adžikou a česnekem.
Přidejte lžíci kečupu, hořčice a olivového oleje. Pořádně promíchejte, přikryjte potravinářskou fólií a nechte chvilku marinovat.
Druhý kus cibule nakrájejte na kolečka a slaninu spolu s cibulí rozložte na plech s pečicím papírem a nechte v troubě péci cca 10 minut na 180°C, dokud nebudou hezky křupavé :)
Maso si navažte po 125 g a vytvarujte placky.
TIP PRO VÁS – nezapomeňte doprostřed placky udělat důlek, maso se pak lépe propeče a zůstane stejně vysoké
Na pánvi:
Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte 1 lžíci rostlinného oleje a krouživým pohybem rozprostřete olej po pánvi.
Umístěte karbanátky do pánve a nechte restovat 3 až 4 minuty, dokud nebudou zlaté a křupavé. Poté je otočte na druhou stranu a nechte péci další 3 minuty.
Pokud máte rádi sýr na svých hamburgerech, přidejte jej během poslední minuty vaření a pak ho přikryjte, aby se rozpustil.
Na grilu:
Předehřejte gril a naolejujte grilovací rošty. Umístěte karbanátky na gril na přímé teplo.
Grilujte 3 až 4 minuty na každé straně, zakryté nebo dokud vnitřní teplota nebude 135°C (pro střední propečení).
Pokud máte rádi sýr na svých hamburgerech, přidejte jej během poslední minuty vaření a pak ho přikryjte, aby se rozpustil.
TIP PRO VÁS – vložte doprostřed masa před pečením kousek másla, zůstane tak šťavnaté
TIP NA DRESING – zakysaná smetana, 2 lžičky kečupu, lžička hořčice, lžička medu a najemno nakrájená menší chilli paprička (bird´s eye)
Vše je připraveno a už zbývá jen jediné - sestavit cheeseburger dohromady :)
Obě dvě poloviny bulky pomažte dresingem a na spodní bulku dejte list salátu, rajče pokrájené na plátky, navrch maso s rozpuštěným sýrem.
Na maso položte dva plátky slaniny a opečenou cibuli, co jste si připravili dříve, přiklopte vrchní bulkou a cheeseburger je hotov.
Podávejte s hranolky či salátem.
Navštivte také náš obchod