Badyán mletý
Související produkty
Detailní popis produktu
V české kuchyni se užívá do perníku, speciálních sušenek, švestkových povidel, hruškového kompotu i k aromatizaci čajů a grogu. Krajově pak do kořeněných sladkých omáček k pečenému masu. Vůně i chuť je nepatrně sladká výrazně lékořicová.
Badyán je důležitým kořením v asijské, zejména vietnamské, indické a čínské kuchyni, kde se používá do polévek, omáček, marinád, k dochucení kuřecího a vepřového masa.
Pomáhá zvýrazňovat sladkou chuť dýně, pórku i kořenové zeleniny. Je také hlavní složkou kořenící směsi
V lidovém lékařství bývá užíván jako čaj příznivě působící na zklidnění křečí. Má uklidňující účinky. Pozitivně působí na nervy. Podporuje dobrý spánek. Ulevuje při revmatických bolestech. Zmírňuje nadýmání.
Složení: Plod badyáníku pravého
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové Koření |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Balení: | papírový sáček se zipem |
Hmotnost: | 20g |
Druh koření: | badyán |
Země původu: | Indie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Koření Lizela je rodinná manufaktura, která se zabývá výrobou a prodejem koření a kořenících směsí.