Od starověkého Egypta až po moderní kuchyni, anýz svým kouzlem proměňuje obyčejné recepty v kulinářská dobrodružství. Ať už pečete vánoční cukroví nebo experimentujete s...
Tato dokonalá hvězdička není jen pastvou pro oči, ale i mistrem převleků v kuchyni. Zatímco v Asii je považována za poklad tradičních receptur, v našich končinách si vydobyla...
Badyán mletý hvězdičky:
V české kuchyni se užívá do perníku, speciálních sušenek, švestkových povidel, hruškového kompotu i k aromatizaci čajů a grogu. Krajově pak do...
Nechte svou kuchyni rozkvést středomořskými chutěmi. Ať už si připravíte domácí pesto nebo ozdobíte čerstvou mozzarellu, s kvalitní sušenou bazalkou bude každé jídlo vonět...
Středomořský aristokrat, který si našel cestu do každé evropské kuchyně. Zatímco Římané ho považovali za symbol vítězství, dnes je bobkový list vítězem napříč světovými...
Bobkový list mletý:
Bobkový list je výborný do omáček, polévek, ke zvěřině či rybám. Používáme ho též do luštěninových pokrmů a při nakládání zeleniny a hub. Má kořeněnou,...
Cibule reestovaná:
Restovaná cibule je vhodná jako náhrada klasické smažené cibule. Používáme do omáček a gulášů, šťouchaných brambor a rýže. Výborná je na plněné bramborové...
Černucha - černý kmín:
Černucha je výjimečně chutné aromatické koření. Můžeme ho použít do salátů, při pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa a na ryby nebo k dokořenění...
Česnek granulovaný:
Česnek je základní ingrediencí mnoha pokrmů v naší i světové kuchyni. Dává se do polévek, omáček, pokrmů z luštěnin, obilovin a hub. Přidáváme...
Česnek plátky:
Česnek je základní ingrediencí mnoha pokrmů v naší i světové kuchyni. Dává se do polévek, omáček, pokrmů z luštěnin, obilovin a hub. Přidáváme...
Estragon:
Estragon je základním kořením francouzské kuchyně. Používáme ho na pečená a grilovaná masa, hlavně drůbež a ryby, do zeleninových a vaječných pokrmů, omáček,...
Fenykl:
Fenyklem se dochucují pokrmy z drůbežího masa a ryb, polévky a omáčky, přidává se do chleba a slaného pečiva. Fenykl má pronikavou lékořicovou vůni a chutí připomíná...
Hořčičné semínka:
Hořčičná semínka používáme tradičně k přípravě nálevu při nakládání okurek, zelí, zeleniny či hub.Rozdrcením či tepelnou úpravou se uvolní jejich výrazná chuť...
Hřebíček:
V naší kuchyni hřebíček využíváme především při přípravě sladkých pokrmů, moučníků a vánočního pečiva. Má silně aromatickou příjemnou vůni a lehce peprnou ovocnou...
Hřebíček:
V naší kuchyni hřebíček využíváme především při přípravě sladkých pokrmů, moučníků a vánočního pečiva. Má silně aromatickou příjemnou vůni a lehce peprnou ovocnou...
Chilli:
Chilli drcené je směs rozdrcených různých druhů exotických paprik. Intenzita pálivosti závisí na druhu paprik. Navzdory své pálivosti patří k nejoblíbenějšímu koření. V...
Chilli papričky:
Tyto malé chilli papričky patří k pálivějším druhům. Využívány jsou hlavně v thajské a indonéské kuchyni. Tak jako ostatní chilli používáme všude kde chceme...
Jalovec:
Jalovec používáme při přípravě zvěřiny nebo do jídel, která chceme připravovat na způsob zvěřiny (nadivoko). Dává se také do rybích marinád a kysaného zelí. Má...
Kardamon:
Kardamon (Kardamom) výrazně dochucuje jak sladké tak i slané pokrmy. Je jednou ze základních ingrediencí orientální kuchyně.
U nás se používá především...
Pepř kayenský:
Kayenský pepř jsou rozemleté pálivé chilli papričky. Používáme ho do všech pokrmů, které chceme výrazně přiostřit. Je oblíbeným kořením mexické kuchyně, kde se...
Kmín:
Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...
Kmín:
Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...
Kmín:
Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...
Kmín římský:
Používá se především v indické a severoamerické kuchyni kde je používán téměř ve všech masitých pokrmech.
V Mexiku je neodmyslitelnou součástí chilli con carne....
Kmín římský:
Používá se především v indické a severoamerické kuchyni kde je používán téměř ve všech masitých pokrmech.
V Mexiku je neodmyslitelnou součástí chilli con carne....
Koriandr:
Koriandr je kořením indické a blízkovýchodní kuchyně. Je součástí kořenících směsí Kari a Garam masala.
Je vhodný na jehněčí a drůbeží maso, ryby, mořské dary. K...
Koriandr:
Koriandr je kořením indické a blízkovýchodní kuchyně. Je součástí kořenících směsí Kari a Garam masala.
Je vhodný na jehněčí a drůbeží maso, ryby, mořské dary. K...
Kurkuma:
Kurkuma se používá především v indické, perské a thajské kuchyni. Je základem kari koření, dává jídlu typické žluté zabarvení.Je součástí mnoha směsí a tekutých...
Libeček:
Libeček má velmi výraznou chuť a vůni. Listy používáme především k dochucení masových vývarů, bramborových, fazolových hrachových pokrmů nebo čočky.
Majoránka:
Majoránka je celosvětově používaným kořením. V české kuchyni je hojně používána k dochucování polévek, gulášů, omáček, pečených a mletých mas či tradičních...
Medvědí česnek:
Listy medvědího česneku mají typicky česnekovou chuť a jeho použití je stejné jako u klasického česneku.
Výborný je k dochucení pomazánek, polévek nebo...
Muškátový květ:
Muškátový květ dodává pokrmům příjemnou lehkou vůni. Přidáváme ho především do světlých smetanových a sýrových omáček. Dochucujeme jím nádivku a zeleninové...
Nové koření:
Nové koření dodá pokrmu zajímavou chuť hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do vývarů, polévek, tmavých omáček především k hovězímu a...
Nasi goreng:
Nové koření dodá pokrmu zajímavou chuť hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do vývarů, polévek, tmavých omáček především k hovězímu a...
Oregano:
Oregano je nepostradatelná bylina především v italské a řecké kuchyni, používá se na pizzu, do těstovin a omáček, do bylinných octů, olejů a na saláty. Chutí je...
Paprika ostrá:
Ostrá paprika je všestranným kořením hodícím se do mnoha pokrmů, kterým dodává lahodnou chuť a sytě červenou barvu, ale na rozdíl od papriky sladké dodává...
Paprika sladká:
Paprika sladká je všestranným kořením hodícím se do mnoha pokrmů kterým dodává lahodnou chuť a sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje...
:Paprika uzená
Uzená paprika je všestranným kořením, které pokrmům dodá příjemné kouřové aroma, lahodnou chuť a sytě červenou barvu.
Můžeme ji použít všude, kde používáme...
Pepř bílý:
Chutí a vůní je pepř bílý daleko jemnější než pepř černý. Používáme ho při příprav světlých omáček a smetanových polévek. Vhodný je při přípravě bílého a drůbežího...
Pepř bílý:
Chutí a vůní je pepř bílý daleko jemnější než pepř černý. Používáme ho při příprav světlých omáček a smetanových polévek.
Vhodný je při přípravě bílého a drůbežího...
Pepř černý:
Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou...
Pepř černý:
Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou...
Pepř červený:
Červený pepř je zcela zralý plod pepřovníku. Po nasbírání je sušen ve stínu, aby si zachoval svou červenou barvu. Je jemně pálivý vhodný především na ryby a...
Pepř zelený:
Oproti černému pepři má jemnější, méně ostrou chuť. V kuchyni ho používáme k přípravě kuřecího masa, steaků, studených i teplých omáček. Kuličky zeleného pepře...
Pískavice:
Pískavice (řecké seno) je nejen zdraví velice prospěšná bylina, ale je i výborným kořením, bez kterého se neobejde mnoho kořenících směsí. Je obsažená v kari koření...
Rozmarýn:
Půvabná bylinka s podmanivou osvěžující vůní dodá jídlu neotřelou chuť. Rozmarýnem výborně ochutíte skopové maso a divočinu. Hodí se však i na vepřové a drůbeží maso....
Saturejka:
Saturejka je oblíbeným kořením balkánské kuchyně. Najdeme ji ve směsi Čubrica nebo také v Provensálském koření. Má výrazné aroma a je vynikající při...
Skořice:
Lahodně vonící skořicí dodáme pokrmům příjemné a nezaměnitelné aroma. V české kuchyni ji tradičně využíváme při přípravě sladkých pokrmů jako je třeba žemlovka, různé...
Skořice:
Lahodně vonící skořicí dodáme pokrmům příjemné a nezaměnitelné aroma. V české kuchyni ji tradičně využíváme při přípravě sladkých pokrmů jako je třeba žemlovka, různé...
Šalvěj:
Šalvěj je další silně aromatickou bylinnou, která může obohatit naši kuchyni. Zcela jistě by neměla chybět v rybí polévce. Skvěle dochutí nejen skopové a telecí maso,...
Zázvor:
Zázvor patří mezi jedno z nejstarších koření. Jeho výrazná vůně a lehce citrusová štiplavá chuť nejlépe vynikne v pokrmech z drůbežího, kachního či vepřového...
193/80G
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.